Semester eller radioskugga?

Sommaren är här och så också semestertider! I mitt nya blogginlägg på Kntnt skriver jag om just semestern och relationen till den digitala närvaron. Om att vara uppkopplad och avkopplad.

Det råder semestertider. Sol, bad, grill. Lugn och ro – men hur är det med den digitala världen? Tar vi semster från det digitala? Den ständiga frågan som får sociala medier att växa och växa: tänk om jag skulle missa någonting? I det här inlägget funderar jag vidare på frågan om en digital semester. Kan jag ha det – vill jag ha det – bör jag ha det.

Att alltid vara först
Det finns onekligen en trend, en vilja, ja faktiskt en hets, kring att ha koll på det senaste. Den senaste trenden inom sociala medier, appar, media, politik, samhälle. Egentligen att som går att sätt ord på är det någon som håller koll på – och är först med. Nu har vi kommit till en tid på året då vi förväntas varva ner. Vara lediga. Frångå våra rutiner och våra vardagliga mönster och bara va. Ha semester. Hur blir det då med vårt behov av att vara ständigt uppdaterade?

Ta del av hela inlägget här!