Ärlig kommunikation varar längst

Ny månad, nytt inlägg! I mars skrev jag om mina tankar kring ärlig kommunikation och moralen i branschen.

”Folk tror att pr handlar om att bluffa”, är rubriken på Berghs studenten Sofia Österlöfs debattartikel i Resumé. Jag håller med henne. Som kommunikationsstudent mötte jag ofta liknande fördomar från min egen omvärld. Mina vänner och min familj frågade ofta vad det var jag studerade. Vad det gick ut på. Om jag skulle jobba med reklam.

En slöja av Mad Men verkar ha lagt sig över kommunikationsbranschen. Mad Men är en TV-serien om den amerikanska reklambranschen på 60-talet. Den visar upp en värld full med uppiffade sekreterare, whiskymöten och cigarettföretag. Det var då. Jag är inte ute efter att dra dagens reklambyråer över samma kam.

Marknadsföring ska inte handla om att föra någon bakom ljuset. Det handlar heller inte enbart om pengar. Marknadsföring är att visa vad du erbjuder marknaden. Det finns kreativa och schysta sätt att göra det på.

I det här inlägget skriver jag om min syn på branschen och vikten av ärlig kommunikation.